donderdag 14 januari 2010

Bijvoeren damherten in en dieren dood in Oostvaardersplassen

Ex-jachtopziener voert herten in de Kennemerduinen bij die over het ijzeren hek springen en daardoor overlijden. Het voer betaald hij uit eigen zak. Door het bijvoeren bleven ze tussen de hekken. Echter.... bekeuring, want groot wil mag niet worden bijgevoerd.

Ook: paarden en runderen in de Oostvaardersplassen kreperen doordat er veel te grote aantallen dieren lopen die in de sneeuw nooit uit zichzelf voldoende voedsel kunnen vinden. Bijvoeren verboden, want het zijn wilde dieren omdat ze "al meer dan 2 jaar in het wild leven". Prima in de zomer, maar nood breekt nu wetten, doch wet is wet.

Dat er regels zijn voor de omgang met dieren is heel goed. Soms gaat dit erg ver en zijn de regels erg bureaucratisch, maar je kunt overal over twisten. Wat de één te streng vind, vind de ander niet ver genoeg gaan. Maar iedereen probeert z'n best te doen in het belang van mens en dier.

Maar dieren doelbewust geen eten mogen geven omdat het zg. wilde dieren zijn en hier ook een flinke boete voor geven!? Eigenlijk hoort op deze plek geen politiek verhaal te staan, als Fair houden we ons netjes aan de regels. Onze deelnemers en bezoekers houden van dieren, hebben deze heel vaak ook zelf. Maar in dit geval zou ik heel graag de boswachter en de mensen die dit allemaal niet kunnen aanzien, een hart onder de riem willen steken. Iemand die dieren verwaarloost omdat hij zelf het hoofd niet boven water kan houden heeft hulp nodig van een psycholoog. Iemand die het bijvoeren verbied omdat dit slecht voor de dieren zou zijn, zou verplicht twee jaar stage moeten lopen op een (kinder)boerderij om eens te zien hoe je met dieren hoort om te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten