vrijdag 29 januari 2010

Mooiste cavia van Nederland komt uit Aalten

De beste cavia van de Championshow voor kleindieren in Utrecht show is afkomstig uit Aalten. Eén van de bijzondere cavia's van Joyce Ruesink, een coronet zwartbont, werd als beste van de show beoordeeld en is hiermee Nederlands Kampioen geworden.

De langharige kersverse kampioen, genaamd Westendorps Kirinyaga, is een zwartbonte coronet van 11 maanden oud. Ze werd met name geprezen om haar fraaie type in combinatie met een fraaie kleur en een dik pak haar.

Joyce Ruesink begon in 2002 met het fokken van cavia’s onder de stalnaam Boerderij ’t Westendorp. Ze begon met 2 cavia’s, inmiddels zitten er maar liefst 120 van deze leuke diertjes in allerlei rassen in haar stal.

De laatste jaren behaalde Joyce heel veel prijzen op regionale en nationale shows. Haar cavia’s gaan de hele wereld over. Mensen uit Rusland, Portugal en Hongarije kwamen met de auto speciaal naar haar caviaboerderij om enkele cavia’s op te halen waarmee ze konden fokken. Ook gingen er diertjes naar Dubai, waar ze een speciale stal met airco kregen.

Tijdens de Farm & Country Fair zijn naast alle cavia's van Joyce, ook diertjes van andere caviafokkers te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten